Pagina wordt geladen ...
Direct contact? Bel met 0528 74 52 00 of mail naar: info@klaverfietsparkeren.nl

Waarom geen FietsNietje als fietsparkeervoorziening

Een Amsterdams onderzoek naar fietsparkeersystemen levert het fietsnietje als winnaar op. Uit de enquêtes kwam naar voren dat gebruikers het FietsNietje tijdloos vinden, maar erkennen wel het gevaar dat het nietje een chaotisch straatbeeld op kan roepen door de plaatsing van fietsen tussen de rekken. Tevens heeft het FietsNietje als nadeel dat het relatief veel ruimte kan innemen als de parkeerdruk hoog is en dat de fietsen uit waaieren (omvallen). 


FietsParKeur

Ook beschikt geen enkele FietsNietje over het zogenoemde FietsParKeur. Voor ons als de specialist is dit keurmerk, op het gebied van fietsparkeren, een minimale eis.
FietsParKeur is het keurmerk voor (goede) fietsparkeersystemen en is opgezet door de Fietsersbond en de branche.

Maatvoering:

Gemiddeld wordt een FietsNietje 90cm uit elkaar geplaatst (hart-op-hart afstand).
Een fietsparkeersysteem volgens FietsParKeur moet voldoen aan een minimale hart-op-hart afstand van 37,5cm. Hierdoor wordt met het FietsNietje de beschikbare, vaak schaarse ruimte, niet efficiënt ingevuld.

De Fietsersbond heeft de tekorten op 1600 locaties bij winkelgebieden, openbaar vervoerknooppunten, onderwijsinstellingen, sportcomplexen, uitgaansgelegenheden en overige voorzieningen onderzocht. Op 80% van de locaties in en rond centrale winkelgebieden zijn op piektijden onvoldoende rekken. In grote en middelgrote steden is het probleem groter dan in kleinere gemeenten.

Al jaren adviseren wij bij de keuze van een goede fietsparkeervoorziening te kiezen voor voorvorkondersteuning. Voorvorkondersteuning zorgt voor stabiele stalling van de fiets en dat er van wielinklemming geen sprake meer is. Een ‘slag in het voorwiel’ is dus voorgoed verleden tijd.

Vandaar dat Klaver Fietsparkeersystemen blijft innoveren en begin dit jaar de Cobraaan haar fietsparkeerassortiment heeft toegevoegd.

08-04-10

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Meld u aan en ontvang onze nieuwsbrief met daarin het laatste nieuws en ontwikkelingen.