Pagina wordt geladen ...
Direct contact? Bel met 0528 74 52 00 of mail naar: info@klaverfietsparkeren.nl

Nijmegen gekozen tot fietsstad 2016

De gemeente Nijmegen is de beste Fietsstad van Nederland. Dat is de uitkomst van de verkiezing van Fietsstad 2016 van de Fietsersbond. De jury, onder leiding van de directeur van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid Peter van der Knaap, noemt Nijmegen “een gemeente die indruk maakt met hoge kwaliteit!

Klaver net als in 2014 sponsor van deze verkiezing, is trots aangezien de gemeente Nijmegen talrijke stallingen heeft gerealiseerd met producten van Klaver de afgelopen jaren.

Fietsstalling Doornroosje bij het station, werd in een tender waar kwaliteit de bovenliggende criteria was, gewonnen door ons. 3500 etageparkeerplaatsen werden geleverd en geinstalleerd en vervolgens in opdracht van ProRail, installeerden wij de fietsplaatsen met ons elektronische Handhaving, Benutting, Fietsenstalling systeem.

De fietsenstalling 'Plein' 1944, werd gewonnen op inrichtingsplan, advies en kennis en na een proefopstelling werd door de betrokken de order (950 fietsplaatsen) door ING Vastgoed verstrekt aan ons.

Bisschophamerstraat: Optimaal maatwerk en duurzaamheid door de huidige fietsenstalling te verwijderen en onder de bestaande overkapping etageplaatsen te plaatsen. De sociale veiligheid werd in de stalling gewaarborgd door aan de randen lage Cobra fietsparkeersystemen te plaatsen. Realiseerend in 600 extra fietsplaatsen voor de fietsende burger van de gemeente Nijmegen.

Onlangs de fietsenstalling Marienbeurs, waar gekozen werd voor een hart op hart afstand van 50 cm tussen de fietsplaatsen om zo extra gebruikersgemak te creeren.

Saskia Kluit, directeur van de Fietsersbond, is tevreden met de uitverkiezing van Nijmegen tot Fietsstad 2016. “Nijmegen is een ondernemende stad met het fietshart op de juiste plek. Het is ook niet verwonderlijk dat het wereldfietscongres Velo-City volgend jaar in die regio plaatsvindt. Nijmegen heeft oog voor de potentie van de fiets, en dat wordt nu terecht beloond.”

Nijmegen is de zesde stad die zich Fietsstad mag noemen. Veenendaal (2000), Groningen (2002), Houten (2008), ’s-Hertogenbosch (2011) en Zwolle (2014) gingen de Gelderse stad voor.

23-05-16

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Meld u aan en ontvang onze nieuwsbrief met daarin het laatste nieuws en ontwikkelingen.