Pagina wordt geladen ...
Direct contact? Bel met 0528 74 52 00 of mail naar: info@klaverfietsparkeren.nl

Nieuwe fietsenstallingen plein 1944 Nijmegen

In december 2013 is de nieuwe ondergrondse fietsenstalling Plein 1944 in het hartje van Nijmegen geopend. De gratis en bewaakte fietsenstalling biedt plaats aan bijna 1000 fietsen.

Met de komst van deze nieuwe fietsenstalling zijn er in de binnenstad zo’n 2000 gratis en bewaakte fietsparkeerplekken beschikbaar. Daarnaast zijn er ruim 2700 fietsparkeerplaatsen op straat geplaatst. Hierdoor kunnen de binnenstadbezoekers makkelijk hun fiets kwijt. Uit de Binnenstadsmonitor blijkt namelijk dat 63 procent van de binnenstadbezoekers op de fiets komt, op zaterdag is dit 58 procent.

De ondergrondse fietsenstalling is ingericht met het dubbellaags fietsparkeersysteem 2ParkUp van Klaver Fietsparkeersystemen. Het etagesysteem 2ParkUp voldoet, naast de eisen voor het FietsParkeur certificaat, ook aan extra eisen die Klaver Fietsparkeersystemen zelf heeft gesteld met betrekking tot veiligheid, gebruiksgemak en duurzaamheid. Het etagesysteem is namelijk uitgevoerd met voorvorkondersteuning, voorvorkborging, dubbele aanbindvoorzieningen en een bredere en dus gebruiksvriendelijke hart-op-hart afstand tussen de fietsplaatsen.

De fietsenstalling heeft een bijzonder uiterlijk, want naast de fietsparkeersystemen is er ook ruimte geboden aan de middeleeuwse toren die tijdens graafwerkzaamheden is gevonden. De ‘Verloren Toren’, zoals de stadstoren al snel genoemd is, is te bekijken in de nieuwe fietsenstalling.

 

20-12-13

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Meld u aan en ontvang onze nieuwsbrief met daarin het laatste nieuws en ontwikkelingen.