Pagina wordt geladen ...
Direct contact? Bel met 0528 74 52 00 of mail naar: info@klaverfietsparkeren.nl

Nieuwe fietsenstalling Jaarbeursplein Utrecht

Het Jaarbeursplein in Utrecht is voorzien van een nieuwe fietsenstalling. De stalling bestaat uit drie verdiepingen die volledig zijn ingericht voor het fietsparkeren. In totaal zijn er 4.200 fietsplaatsen beschikbaar. De stalling is voorzien van het fietsdetectiesysteem BikeParkControl, ontwikkeld door Klaver Fietsparkeersystemen.

Het BikeParkControl is een beheers- en managementoplossing voor fietsparkeren. Het systeem detecteert of een fietsplaats bezet is en hoelang de fiets er al staat. De beheerder wordt geïnformeerd over welke fietsen te lang zijn gestald en verwijderd moeten worden. De lege fietsplaatsen worden aangegeven op verlichte LED-schermen.

Om de fiets makkelijk terug te kunnen vinden is er gebruikgemaakt van gekleurde gangpaden, aangeduid met een cijfer.

In- en uitchecken gebeurt met de OV-chipkaart. Mensen met een jaarabonnement hebben gegarandeerd een plek in de fietsenstalling en kunnen daarnaast nog sneller in en uit de stalling komen.  Om fietsers aan te sporen om de fietsenstalling te gebruiken, hebben de gemeente, NS en ProRail een slogan in het leven geroepen: ‘je fiets wil nooit meer anders’. Meer informatie over de stalling vindt u op www.jefietswilnooitmeeranders.nl.

Bron: http://weblogs.nos.nl/radio1journaal/2014/05/19/het-nieuwe-stallen/

 

16-06-14

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Meld u aan en ontvang onze nieuwsbrief met daarin het laatste nieuws en ontwikkelingen.