Pagina wordt geladen ...
Direct contact? Bel met 0528 74 52 00 of mail naar: info@klaverfietsparkeren.nl

Nieuwe fietsenstalling in De Pijp - Amsterdam

Onlangs heeft Wethouder Marco Kreuger de nieuwe buurtfietsenstalling geopend in de 1e Jan van der Heijdenstraat in De Pijp. De bewoners werden uitgenodigd om de nieuwe fietsenstalling te bekijken onder het genot van een hapje en een drankje.

Stichting Werkprojecten Amsterdam (SWA) heeft de nieuwe, inpandige stalling geïnitieerd en is gerealiseerd met een subsidie van stadsdeel Zuid. Door de toename van het aantal fietsen in De Pijp, evenals de populariteit van De Pijp als winkel- en uitgaanspubliek en de komst van het metrostation is er meer ruimte nodig om de fietsen te kunnen stallen. De stalling moet de fietsparkeerdrukte in de straat verminderen en biedt de bewoners een plek om hun fiets veilig te kunnen stallen. Wel moeten de bewoners hier een abonnement voor aanschaffen.

De buurtfietsenstalling in de 1e Jan van der Heijenstraat 103 is ingericht met het dubbellaags fietsparkeersysteem 2ParkUp van Klaver Fietsparkeersystemen. Het dubbellaags fietsparkeersysteem 2ParkUp is een kwalitatief hoogwaardig fietsparkeersysteem die optimaal gebruikmaakt van de beschikbare ruimte. Het fietsparkeersysteem wordt gekenmerkt door het gebruik van voorvorkondersteuning waardoor een slag in het wiel onmogelijk is. Ook is de 2ParkUp voorzien van voorvorkborging zodat de fiets stabiel in het fietsparkeersysteem blijft staan. Niet onbelangrijk is de tilhulp die de belasting voor de gebruiker tot een minimum beperkt.

De gemeenteraad wil in totaal 1400 extra inpandige fietsplaatsen realiseren. Het stadsdeel wil ook graag fietsparkeerduurbeperking instellen zodat er meer mogelijkheden zijn om fietsen te verwijderen. Fietsen mogen dan maximaal zes weken ongebruikt geparkeerd worden in de aanwezige fietsparkeersystemen en –vakken.

Naast de inpandige fietsenstallingen zijn er ook extra fietsparkeersystemen en –vakken op straat bijgekomen. De fietsvakken zijn geschikt voor de kortparkeerders, het winkelend publiek en de fietsparkeersystemen voor de langparkeerders, de bewoners.

 

Wethouder Marco Kreuger neemt als eerste de nieuwe fietsenstalling in gebruik (bron: www.amsterdam.nl)

10-01-14

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Meld u aan en ontvang onze nieuwsbrief met daarin het laatste nieuws en ontwikkelingen.