Pagina wordt geladen ...
Direct contact? Bel met 0528 74 52 00 of mail naar: info@klaverfietsparkeren.nl

Metamorfose fietsenstalling Wageningen in het nieuws

De fietsenstalling die door Klaver ingericht en deels ontworpen is, is positief ontvangen bij zowel de gemeente als de eindgebruiker. Het oude etagerek is vervangen door het gebruiksvriendelijke dubbellaags fietspakeersysteem CycleUp. Uit meerdere testen is gebleken dat dit etage fietsparkeersysteem door gebruikers als meest gebruiksvriendelijk en veilig beoordeeld wordt. Onderstaand nieuwsbericht is onlangs door Verkeerkunde opgenomen als nieuws artikel, klik voor het nieuwsartikel hier.

Voor

De fietsenstalling op het busstation van Wageningen is een donker en onaantrekkelijk aanhangsel achter snackbar ‘de Dubbeldekker’. Door het traliewerk lijkt het eerder op een gevangenis. Rommel hoopt zich op in de fietsenrekken, die maar voor de helft worden gebruikt. De bovenverdieping wordt niet benut, omdat de gemiddelde fietser dit te ingewikkeld en te zwaar vindt. Er staan meer fietsen buiten de stalling dan erin. De vervallen stalling is een onvoldoende alternatief om bijvoorbeeld streng te handhaven.

Na

Het traliewerk is verwijderd en er is een grote fiets aan de buitenkant aangebracht. Een nieuw fietsparkeersysteem met gasveren maakt het bijna leuk om de fiets ‘boven’ neer te zetten. Er kon zelfs een vandalismebestendige fietspomp geplaatst worden. De verlichtingsarmaturen zijn grondig schoongemaakt en de blinde muur van ‘de Dubbeldekker’ is van een frisse kleur voorzien. Door de rekken slim te plaatsen, is het eenvoudiger geworden om de stallingruimte met bladblazers schoon te maken. Bij de herinrichting is extra budget geregeld om de stalling goed te beheren, zodat het ook leuk blijft om de fiets netjes op te bergen. Hoewel er nog niet gehandhaafd wordt, zijn de wildgeparkeerde fietsen nagenoeg verdwenen.

Reactie

De nieuwe stalling wordt goed gebruikt en de gebruikers zijn positief. ‘De lokale afdeling van de Fietsersbond, die ons beleid kritisch volgt, gaf ons hiervoor een compliment. Dan weet je dat het goed zit’, aldus Marco van Burgsteden, senior beleidsmedewerker mobiliteit van de gemeente.

Wilt u vrijblijvend en kosteloos advies ontvangen voor uw fietsparkeervraagstuk? Neem dan gerust contact met ons op!

17-04-12

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Meld u aan en ontvang onze nieuwsbrief met daarin het laatste nieuws en ontwikkelingen.