Pagina wordt geladen ...
Direct contact? Bel met 0528 74 52 00 of mail naar: info@klaverfietsparkeren.nl

Klaver realiseert nieuwe fietsenstallingen SUNIJ-lijn Utrecht

De fietsenstallingen bij de tramhaltes van de SUNIJ-lijn, Sneltram Utrecht-Nieuwegein-IJsselstein, zijn toe aan vervanging. De huidige fietsenstallingen zijn in de jaren 80 geplaatst en voldoen niet meer aan de huidige wensen en eisen. Zo passen hedendaagse fietsen niet meer in de stallingen, is er gebrek aan hoogte in de stallingen om te kunnen staan en zijn de stallingen te donker.

Naar aanleiding van deze bevindingen heeft de Provincie Utrecht besloten een aanbesteding te organiseren. Meerdere leveranciers hebben deelgenomen, maar we zijn verheugd te vertellen dat wij de aanbesteding hebben gewonnen op kwaliteit!

Voor de provincie Utrecht zijn, naast kwaliteit, sociale veiligheid en een open en transparante fietsenstalling belangrijke elementen geweest in deze aanbesteding. Goede redenen voor de keuze van onze producten.

Wat gaat er gebeuren?

Het project bestaat uit het verwijderen van de huidige fietsenstallingen bij 18 tramhaltes van de SUNIJ-lijn. Om overlast voor de fietsers te beperken, wordt per locatie gewerkt. De huidige fietsenstalling wordt verwijderd en er wordt een tijdelijke stalling geplaatst zodat gebruikers gewoon hun fiets kwijt kunnen. In de tussentijd wordt er een prachtige fietsenstalling met een zo’n hoog mogelijke kwaliteit door ons gerealiseerd. Belangrijk in dit traject is de veiligheid. Onze medewerkers hebben een veiligheidstraining behaald om te mogen werken aan de trambaan.

De nieuwe fietsenstallingen

Onze fietsoverkapping T-Hide wordt geplaatst in combinatie met onze fietsenrekken Krait. Bij de keuze van de fietsoverkapping is gelet op sociale veiligheid. Doordat de T-Hide een stalen constructie bevat met open zichtlijnen, is het niet mogelijk om te verschuilen in de fietsenstalling. Hierdoor is de sociale controle zo optimaal mogelijk en wordt ongewenst gedrag in de fietsenstalling voorkomen. Ook is er gekozen voor helder polycarbonaat dakbedekking om maximaal lichtinval te verkrijgen wat het veiligheidsgevoel van fietsers stimuleert. De massief stalen fietsenrekken zijn perfect afgestemd op de fietsoverkapping. Daarnaast worden fietsen geparkeerd met ondersteuning van de voorvork. Hierdoor kunnen vrijwel alle fietsen geparkeerd worden en is van wielinklemming, wat zorgt voor een slag in het wiel, geen sprake.

06-10-15

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Meld u aan en ontvang onze nieuwsbrief met daarin het laatste nieuws en ontwikkelingen.