Pagina wordt geladen ...
Direct contact? Bel met 0528 74 52 00 of mail naar: info@klaverfietsparkeren.nl

Gemeente Groningen winnaar duurzaamste mobiliteit 2013

Het kennisplatform Verkeer en Vervoer (KpVV) heeft de gemeente Groningen uitgeroepen tot de stad met de meest duurzaamste mobiliteit van 2013. De gemeente Groningen heeft goede scores behaald voor de luchtkwaliteit, geluidsbelasting en de duurzame alternatieven als fietsvoorzieningen en P+R terreinen.

Wim van Tilburg, directeur van het kennisplatform overhandigde op 22 januari de wisseltrofee aan wethouder Joost van Keulen. “Deze prijs laat zien dat we letterlijk en figuurlijk op de goede weg zijn in Groningen. Het is een mooie stimulans om blijvend aandacht te schenken aan schone vormen van vervoer en Groningen als fietsstad te blijven ontwikkelen”, aldus wethouder Van Keulen.

De KpVV reikt deze prijs uit om gemeenten te stimuleren om hun scores te verbeteren op het gebied van duurzame mobiliteit. De gemeente Groningen besteedt veel aandacht aan duurzame alternatieven zoals fietsvoorzieningen en P+R- terreinen. In Groningen wordt veel gebruikgemaakt van de fiets om van a naar b te komen waardoor er minder autoverkeer is in de stad Groningen.

Onderdeel van de fietsvoorzieningen zijn de fietsparkeervoorzieningen. Fietsstad Groningen investeert in kwalitatief hoogwaardige fietsparkeersystemen van Klaver Fietsparkeren. Hierdoor zorgt Groningen ervoor dat de fietser zijn fiets veilig kan parkeren. Fietsers durven daadwerkelijk hun fiets erin te zetten door de toepassing van voorvorkondersteuning. Voorvorkondersteuning voorkomt namelijk een slag in het wiel. De fietsparkeersystemen zijn ook voorzien van een aanbindvoorziening zodat de fietser zijn fiets aan de ‘vaste wereld’ kan vastzetten.

 

06-02-14

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Meld u aan en ontvang onze nieuwsbrief met daarin het laatste nieuws en ontwikkelingen.