Pagina wordt geladen ...
Direct contact? Bel met 0528 74 52 00 of mail naar: info@klaverfietsparkeren.nl

Fietsstadverkiezing 2016 thema “Bikenomics”

Het thema van de Fietsstadverkiezing 2016 is “Bikenomics”, de waarde van de fiets(er). De Fietsstadverkiezing van 2016 draait dan ook om de vraag: Hoe profiteert de gemeente van de goudmijn die de fietser is? Ziet de gemeente het geld dat in fietsbeleid wordt gestoken als een investering die zich makkelijk terugverdient?

 

De fietser heeft veel waarde. Het fietsen brengt hemzelf een verbeterde gezondheid, een besparing van brandstofkosten en bovenal plezier. Voor vele anderen is de fietser ook een goudmijn. Voor de middenstand, waar hij regelmatig langskomt en zijn geld besteedt. Voor de overheid die zo minder hoeft te investeren in de auto-infrastructuur en door de aanleg van fietsstraten en fietspaden neemt de waarde van woningen ook nog eens toe. Zo zijn er vele partijen die profiteren van de waarde van de fiets.

 

De genomineerde gemeentes zijn: Goes, Groningen, Maastricht, Nijmegen en Utrecht. Deze gemeentes hebben volgens de Fietsersbond de beste plannen voor de fietser en zullen door een deskundige jury in mei worden beoordeeld of hun beleid ook in de praktijk werkt. Vanzelfsprekend zijn wij als specialist op het gebied van Fietsparkeren sponsor van Fietsstad 2016.

 

Zie voor meer informatie: http://fietsstad.fietsersbond.nl/

 

06-04-16

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Meld u aan en ontvang onze nieuwsbrief met daarin het laatste nieuws en ontwikkelingen.