Pagina wordt geladen ...
Direct contact? Bel met 0528 74 52 00 of mail naar: info@klaverfietsparkeren.nl

Fietsparkeren? Dat wordt dan € 2.300,- alstublieft

Gebruikers willen de fiets in een veilige en droge stalling plaatsen. Maar wat kost bijvoorbeeld een ondergrondse fietsenstalling? De kans is groot dat de waarde van de stalling per fietsplaats aanzienlijk hoger is dan de nieuwprijs van je eigen fiets. De gemiddelde investering die Het Rijk of gemeenten maken voor een fietsenstalling is  € 1.150,00 per fietsplaats.

Volgens Duco Hoogland, Kamerlid van de PvdA, is dit nog maar de helft en liggen de totale kosten op € 2.300,00 per fietsplaats. Mede door deze bedragen zal er in de toekomst een nog groter tekort aan fietsplaatsen ontstaan. Zo kwam begin dit jaar in het nieuws dat het budget voor de bouw van fietsenstallingen in 2017 simpelweg op is en dat terwijl het aantal fietsers bij onder andere stationsgebieden gestaag blijft groeien.

Het budget was toereikend voor 250.000 extra fietsplaatsen, echter is de extreme groei van fietsers niet ingecalculeerd. Dit op zich is natuurlijk een positieve ontwikkeling. Moeten we dan toch gaan betalen wanneer we ons fiets parkeren, iets wat al een lange tijd is geaccepteerd wanneer de auto geparkeerd moet worden?

04-04-16

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Meld u aan en ontvang onze nieuwsbrief met daarin het laatste nieuws en ontwikkelingen.