Pagina wordt geladen ...
Direct contact? Bel met 0528 74 52 00 of mail naar: info@klaverfietsparkeren.nl

Fietsparkeren bij of rondom stations

Bij stations in de grotere steden in Nederland, zoals Amsterdam Amstel, Amsterdam Centraal, Delft, Den Haag Centraal, Ede-Wageningen, Eindhoven, Gouda, Groningen, Tilburg, Zaandam en Zwolle, worden de komende jaren meer fietsparkeerplaatsen gerealiseerd.

Er zal ruim 80 miljoen euro worden geïnvesteerd om de plannen voor 2020 te realiseren. Provincies, gemeenten, NS en ProRail nemen de helft van de investering voor rekening. Het gaat hierbij niet alleen om fietsenrekken, maar ook om innovatieve oplossingen om bijvoorbeeld het probleem met weesfietsen te verminderen of de informatievoorziening voor de fietser te verbeteren.

De extra investering is nodig omdat het geld voor het Actieplan Fietsparkeren uit 2011 niet voldoende is. De 221 miljoen uit het actieplan, dat tot 2020 loopt, is volgend jaar al op. Daarmee worden 100.000 fietsplekken gerealiseerd. Daar komen nu nog eens 43.500 extra plaatsen bij.

In totaal zijn er in Nederland tot 2030 zo’n 700.000 fietsplekken nodig. Voor de periode 2021 tot 2025 zullen nieuwe besparingsmaatregelen, innovaties en mogelijk extra financiële ruimte worden besproken om het tekort aan fietsparkeerplaatsen op te lossen. Daarnaast willen de betrokken partijen voor de periode 2026 tot 2030 opnieuw naar het budget kijken en nieuwe afspraken maken over het tekort aan fietsenstallingen.

Klaver Fietsparkeren biedt provincies, gemeenten en andere partijen deskundig advies over het parkeren van fietsen, bijvoorbeeld bij of rondom stations en stadscentra. Hoewel het aantal fietsparkeerplekken van groot belang is, adviseert Klaver met name de focus te leggen op de juiste verhouding tussen efficiëntie en optimale ruimtebenutting. Innovatieve oplossingen kunnen daarbij een belangrijke rol spelen.

Voor meer informatie komen wij graag bij u langs voor een vrijblijvend gesprek. Bel ons op telefoonnummer 0528-745200 of stuur een e-mailbericht naar info@klaverfietsparkeren.nl

 

Bron: www.ovmagazine.nl

20-12-16

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Meld u aan en ontvang onze nieuwsbrief met daarin het laatste nieuws en ontwikkelingen.