Pagina wordt geladen ...
Direct contact? Bel met 0528 74 52 00 of mail naar: info@klaverfietsparkeren.nl

Fietsers geen plekje voor fiets op het station Maarheeze

Op station Maarheeze wordt er niet optimaal gebruik gemaakt van de fietsparkeervoorzieningen. Fietsers zetten hun fiets vaak niet in de fietsklemmen, maar op de standaard. Deze fietsklemmen, afkomstig van onze concurrent-collega gaat uit van parkeren van de voorwiel, waardoor kans op schade aan het voorwiel bestaat. Omdat een fiets op de standaard twee keer zoveel ruimte inneemt dan een fiets in een fietsklem, zorgt dit ervoor dat minder fietsers een plekje voor hun fiets kunnen bemachtigen. Ook geeft dit een rommelig beeld op station Maarheeze.

Reden genoeg voor Prorail om een proef te starten. Prorail heeft Klaver Fietsparkeren gevraagd mee te denken aan een oplossing om de bezettingsgraad te verhogen.

Besloten is om de, door Klaver gepatenteerde, bolvormige platen te laten aanbrengen, met als doel dat fietsers de fiets in de fietsklemmen plaatsen. Door de bolvormige platen kunnen fietsen niet op de standaard gezet worden waardoor de fiets in de fietsklem geplaatst moet worden.

De platen zijn als proef geplaatst. Prorail hoopt dat fietsers hun fiets automatisch in de klem plaatsen. De proef is klein opgezet, maar geeft wel een eerste indruk of het zou kunnen helpen om de capaciteit van de stalling beter te benutten, aldus ProRail.

03-10-13

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Meld u aan en ontvang onze nieuwsbrief met daarin het laatste nieuws en ontwikkelingen.