Pagina wordt geladen ...
Direct contact? Bel met 0528 74 52 00 of mail naar: info@klaverfietsparkeren.nl

Fietsenstalling station Blaak 950 dubbellaagse fietsparkeersystemen

De gemeente Rotterdam heeft er een verdiepte stalling voor 950 fietsen bij! De stalling, ontworpen door Hersbach Architecten in samenwerking met ProRail en diverse Rotterdamse partijen, ligt tussen Station Blaak en de Markthal.
 

De opdracht werd aan Klaver gegund op basis van het maatwerk expertise en advies omtrent de radius die in het frame moest worden ontwikkeld. Als enige leverancier waren wij instaat te voldoen aan de eis die gesteld werd door Hersbach Architecten om de fietsparkeersystemen te integreren in het totale project.

Verder bleek de robuustheid van het systeem, de uitstraling en de duurzaamheid de doorslag te geven.

Over de stalling loopt een brug, die de markt en de Markthal verbindt met Station Blaak. De stalling, die permanent geopend is, wordt goed verlicht. Lichtmasten, spots onder de brug en verlichting langs de trappen en wanden moeten zorgen voor de (sociale) veiligheid. Bomen in de stalling en natuursteen als afwerking zorgen voor een aangename uitstraling.

Voorrang aan fietsen
De stallingsruimte biedt plek aan 950 fietsen en verhuur van twintig ov-fietsen. De stalling beschikt over tien oplaadpunten voor elektrische fietsen. De stalling moet een oplossing zijn voor de vele fietsen, die in de buitenruimte staan geparkeerd.

Goede fietsparkeervoorzieningen nabij stations is ook een gezamenlijke ambitie van de Metropoolregio Den Haag Rotterdam, het actieprogramma Rotterdamse Aanpak Luchtkwaliteit.

09-05-16

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Meld u aan en ontvang onze nieuwsbrief met daarin het laatste nieuws en ontwikkelingen.