Pagina wordt geladen ...
Direct contact? Bel met 0528 74 52 00 of mail naar: info@klaverfietsparkeren.nl

Er wordt een kwart miljard geïnvesteerd in de fiets door nationaal fietsplan

Ons land telt 23 miljoen fietsen. Sinds 2005 zijn we met z'n allen 12 procent meer kilometers gaan fietsen, blijkt uit cijfers van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

"Nederlanders fietsen al veel, maar toch is het zo dat meer dan de helft van de ritjes die we maken met de auto minder is dan 7,5 kilometer", zegt Van Veldhoven. "Dus daar is nog enorm veel winst te behalen. Als iedereen die niet in de auto hoeft te zitten op de fiets stapt, scheelt dat heel veel. Ook voor de files." Dit is de reden van de totstandkoming vna het Nationaal Fietsplan. Hieronder een afbeelding met enkele cijfers. 

Nederland Fietsland

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven (infrastructuur) streeft er naar dat 200.000 mensen niet meer met de auto naar hun werk gaan, maar op de fiets om zo onder andere files te verminderen. Om dit te verwezenlijken wil ze een kwart miljard uittrekken voor het nationaal fietsplan. Er zal worden geïnvesteerd in fietspaden en er moeten meer fietsstallingen beschikbaar komen op bijvoorbeeld station.  

Neem contact op

Op je fiets naar het werk

van Veldhoven wil in gesprek gaan met werkgevers en het MKB om ervoor te zorgen dat werknemers op hun fiets naar het werk gaan en niet meer met de auto. Veel mensen gaan tegenwoordig nog met de auto naar het werk. Korte afstanden zouden gemakkelijk afgelegd kunnen worden met de fiets en de iets langere afstanden kunnen afgelegd worden met een elektrische fiets. De elektrische fiets wordt steeds populairder tegenwoordig.  

Wat kan Klaver Fietsparkeren betekenen?

Er is een tekort aan fietsenstallingen bij stations en hier wordt een investering van 74 miljoen voor uitgetrokken. Klaver Fietsparkeren heeft al bij diverse stations haar fietsenstallingen mogen plaatsen. Er moet bij de stallingen rekening gehouden worden met buitenformaat fietsen zoals elektrische fietsen, bakfietsen en kratfietsen. Het Viper fietsenrek van Klaver Fietsparkeren is hier een uitstekende keuze voor. Duurzaamheid staat bij de projecten centraal wat bij de stallingen en overkappingen van Klaver Fietsparkeren ook centraal staat.   

Geïnteresseerd in één van de producten van Klaver fietsparkeren zoals enkellaags fietsenrekkendubbellaags fietsenrekken of overkappingen met bijvoorbeeld een sedum dak? Aarzel niet en neem contact met ons op.  

Lees hier het gehele artikel uit de telegraaf en klik hier om het nieuwsbericht te lezen dat is gepubliceerd op de site van de rijksoverheid. 

12-06-18

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Meld u aan en ontvang onze nieuwsbrief met daarin het laatste nieuws en ontwikkelingen.