Pagina wordt geladen ...
Direct contact? Bel met 0528 74 52 00 of mail naar: info@klaverfietsparkeren.nl

Breda krijgt gaafste fietsenstalling van Nederland

Twee fietsenstallingen in het centrum worden uitgebreid en opgeknapt. Het gaat om de stallingen aan de Oude Vest en de Haven. In totaal komen er 358 extra plaatsen.

In de fietsenstalling Oude Vest komen 486 plaatsen, tegen 350 plaatsen nu. Dat is inclusief 12 plaatsen voor e-bikes met oplaadpunt. Er blijven daar 21 scooterplaatsen. De fietsenstalling aan de Haven gaat na de onknapbeurt van 426 plaatsen naar 648. In totaal 222 meer dus. Ook daar blijven de 22 scooterplaatsen.

Klaver krijgt opdracht gegund na aanbesteding

Verschillende aanbiedingen zijn getoetst op basis van prijs, inrichtingsplan en demonstratie. Nadat de aanbiedingen beoordeeld waren op prijs en inrichtingsplan heeft de gemeente Breda meerdere partijen geselecteerd voor een demonstratie. Op basis van deze demonstratie heeft de gemeente Breda het etagesysteem 2ParkUp beoordeeld als meest gebruiksvriendelijk. Tevens heeft dit unieke etagesysteem het FietsParKeur merk.

Drie ton

De verbouwingen kosten in totaal iets meer dan drie ton, waarvan een klein bedrag besteed wordt een betere bewegwijzering naar alle fietsenstallingen in de stad. Hiervoor gaf de raad 21 juni afgelopen jaar al groen licht.

Voordat de extra plaatsen beschikbaar zijn, gaan de stallingen tijdelijk dicht. De Oude Vest is gesloten van 18 februari t/m 24 maart; de Haven van 25 februari t/m 1 maart.

Wethouder Selçuk Akinci (Mobiliteit) erkent de overlast door de tijdelijke sluiting. “Maar we doen het ergens voor: niet alleen breiden we de capaciteit uit en geven we de klanten meer ruimte, de Oude Vest is na de verbouwing ook één van de gaafste fietsenstallingen van Nederland.”

Breda schakelde voor het nieuwe ontwerp de Bredase ontwerper Huib Muilwijk van het bureau Made by Midas in. “Hij maakt gebruik van duurzame en ‘ge-upcyclede’ materialen.”

Dubbellaags parkeersysteem

In de vernieuwde stalling aan de Oude Vest komen dus 486 plaatsen, onder meer door een dubbellaags fietsparkeersysteem en een nieuw enkellaags fietsparkeersysteem. Ook komen er e-bikeplaatsen met gratis gebruik van oplaadpunten en fietsparkeerplaatsen voor buitenformaat fietsen, zoals de bakfiets, ligfiets, shopper of custom-bike. Bovendien krijgt de entreehal een volledige nieuwe uitstraling en indeling. Vanaf maandag 25 maart kunnen fietsers weer terecht in de vernieuwde stalling.

Eigentijdse uitstraling

Ook in de fietsenstalling aan de Haven nieuwe fietsparkeersystemen, zoals dubbellaags parkeren, nieuwe enkellaags parkeerplaatsen en meer plaatsen voor scooters en bromfietsen. Behalve 222 extra plaatsen krijgt de volledige stalling een nieuwe, eigentijdse uitstraling, aldus de gemeente. Vanaf vrijdag 1 maart 19.00 uur is de stalling weer open.

 

Bron: http://www.bredavandaag.nl/nieuws/economie/2013-02-15/breda-krijgt-gaafste-fietsenstalling-van-nederland

18-02-13

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Meld u aan en ontvang onze nieuwsbrief met daarin het laatste nieuws en ontwikkelingen.